Hvordan stopper man op som leder?

De fleste ledere er inde i en hvirvelvind af beslutninger og ting, de skal tage sig af. En del ledere føler, at de skal kunne alt selv. Søger de hjælp, opfatter nogle det som et svaghedstegn. Men noget er ved at ændre sig. Flere og flere ledere søger momentvis ro og plads til eftertænksomhed. Det kunne man for nylig læse om i en artikel på lederstof.dk, der også skildrer hvordan en del af landets topledere hyrer Marie Kronquist som spirituel vejleder (https://www.lederstof.dk/hun-er-spirituel-vejleder-for-landets-topledere )

Den samme søgen efter ro og eftertænksomhed er vi stødt på i det gruppeforløb for mellemledere, vi faciliterede her i foråret. Vi er dog IKKE spirituelle vejledere, men derimod NLP Psykoterapeuter og selv tidligere ledere.

Men hvordan stopper man op som leder, når det er det modsatte, man mest har lyst til?

Nogle af lederne på vores forløb har følt sig stressede, andre har villet ud af hamsterhjulet og andre igen har følt, at der måtte være en bedre måde at være leder på. Fælles for dem har været en nysgerrighed efter at gøre noget andet, end de plejede. De har ønsket et pusterum til at reflektere over deres arbejdsliv og dem selv.

I gruppeforløbet har de på skift lyttet til hinanden, og selv fundet løsningen ud fra gruppens (og vores) spørgsmål. Men det har været mere end en erfagruppe. Med vores psykoterapeutiske baggrund har vi kunnet bidrage til psykologisk indsigt og redskaber.

Se her, hvad to af deltagerne skriver:

  • ”Da jeg startede var jeg mere stresset og havde vanskeligt ved at finde tilbage til mine værdier og grænser. Det synes jeg det her forløb har styrket. Det giver mig en ro og en god følelse at jeg står mere ved mig selv”.
  • ”Jeg ville nok ikke have dedikeret tid til at tale om mig selv som leder uden denne gruppe, så det har været en øjenåbner at det faktisk er en rolle jeg skal bruge noget mere tid og energi på”.

Læs mere om vores lederforløb lige her, hvis du tror, det kunne være noget for dig.

De bedste hilsner

Mette Jensen og Joann Sønder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *